LudvikaHem
StoraBrunnsvik

2014-11-14 12:35

Pressmeddelande

Nya hyror klara för 2015

Hyresuppgörelsen för 2015 i LudvikaHem AB är klar. Uppgörelsen innebär en höjning av hyran i snitt med 0,5 procent, och är en av landets lägsta hittills i år. Uppgörelsen gäller även bostäder som ägs av Ludvika Kommun.

Höjningen är ett genomsnitt, och kan variera från lägenhet till lägenhet till följd av den differentierade hyressättningen som tillämpas från januari 2014.

Parkeringsplatser och garage får oförändrad hyra, medan lokaler med förhandlingsklausul höjs med 1,61 procent.

-     Den låga höjningen är möjlig tack vare den låga räntenivån och en förbättrad uthyrningsgrad, vilket bl.a. beror på en ökad inflyttning till kommunen. Även bolagets arbete med förbättringar och effektiviseringar bidrar med att hålla ner kostnadsökningarna, säger vd Ulf Rosenqvist.

-     Det är oerhört positivt att vi kan visa att det förbättrade ekonomiska läget även kommer våra hyresgäster tillgodo, och att LudvikaHem inte bara tar sitt ansvar för sina hyresgäster, utan även för utvecklingen av hyresmarknaden,

-     Trots den låga hyreshöjningen ingår en omfattande satsning på underhåll för 2015, både på fastighetsnivå och på lägenhetsnivå, vilket förhoppningsvis medför att ännu fler hyresgäster kommer att välja LudvikaHem som hyresvärd.

Även hyrorna för de 27 lägenheter som är under uppförande i kvarteret Freja är förhandlade, vilket innebär att lägenheterna inom kort kommer att bli tillgängliga för uthyrning på vår webbplats. Beräknat inflyttningsdatum för dessa lägenheter är 1 juli 2015.

Ulf Rosenqvist

Vd, LudvikaHem AB

Just nu har vi 0.0 lediga lägenheter

Aktuellt

 • Resultat av kundundersökning
  Vinnare i utlottningen av en fri månadshyra blev Frank Hijstee - Stort grattis till dig Frank och tack alla ni som var med och besvarade vår kundundersökning.

 • Pressmeddelande -
  Tillträde klart!

  Den 29 april beslutade styrelsen för LudvikaHem AB att underteckna köpeavtalen med Holmsund Invest AB och nu är övertagande av de tre ovannämnda fastigheterna klart.
 • Ludvika får pump för förnybart bränsle
  Nu är det klart att Ludvika blir en av de orter där OKQ8 kommer att ha en pump för fossilfri diesel, HVO100.
  – Det här stärker Ludvika kommuns miljöprofil på ett bra sätt, säger Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

LudvikaHem

KONTAKT

LudvikaHem AB
Box 13, 771 21 Ludvika

Telefon: 0240-869 00
E-Post: info.fastighetsbolagen@ludvika.se


Jour/upplåsning: 0240-842 01
Bobutiken: 0240-869 00

Besöksadress

Bobutiken
Köpmansgatan 2
771 32 Ludvika