LudvikaHem
StoraBrunnsvik

2016-11-18 11:11

Pressmeddelande

Bild

Nya hyror klara i Ludvika för 2017

Hyresuppgörelsen för 2017 i LudvikaHem AB är klar. Uppgörelsen innebär en höjning av hyran i snitt med 0,5 procent. Uppgörelsen gäller även bostäder som ägs av Ludvika Kommun.


Höjningen är ett genomsnitt, och kan variera från lägenhet till lägenhet till följd av den differentierade hyressättningen som tillämpas *.


Parkeringsplatser och garage får oförändrad hyra inom LudvikaHem, medan lokaler med förhandlingsklausul höjs med 1,0 procent.


- Den låga höjningen är möjlig tack vare den rekordlåga räntenivån och en fortsatt väldigt hög uthyrningsgrad. Men även bolagets arbete med förbättringar och effektiviseringar bidrar starkt med att hålla ner kostnadsökningarna, säger vd Ulf Rosenqvist.


- Trots den låga hyreshöjningen ingår omfattande satsningar på underhåll för 2017, både på fastighetsnivå och på lägenhetsnivå, vilket förhoppningsvis medför att ännu fler hyresgäster kommer att välja LudvikaHem som hyresvärd.


- Vi är väldigt glada över att kunna visa en återhållsamhet i hyreshöjningarna även 2017 och att den goda ekonomin kommer våra hyresgäster tillgodo. LudvikaHem tar på så sätt ansvar för sina hyresgäster och även för den fortsatta utvecklingen av hyresmarknaden.

*Detta innebär att ingen hyresgäst får mer än 39:-/mån i höjning. (OBS gäller inte vissa särskilda boenden som får höjning med 0,5%, och som inte innefattas av Poäng-systemet) Detta innebär i sin tur att 1 498 lägenheter får maxhöjningen på 39:-/mån., 559 lägenheter får en höjning på mellan 1-38:-/mån. medan 971 lägenheter får oförändrad hyra.


Ulf Rosenqvist


Vd, LudvikaHem AB

Just nu har vi 0.0 lediga lägenheter

Aktuellt

 • Resultat av kundundersökning
  Vinnare i utlottningen av en fri månadshyra blev Frank Hijstee - Stort grattis till dig Frank och tack alla ni som var med och besvarade vår kundundersökning.

 • Pressmeddelande -
  Tillträde klart!

  Den 29 april beslutade styrelsen för LudvikaHem AB att underteckna köpeavtalen med Holmsund Invest AB och nu är övertagande av de tre ovannämnda fastigheterna klart.
 • Ludvika får pump för förnybart bränsle
  Nu är det klart att Ludvika blir en av de orter där OKQ8 kommer att ha en pump för fossilfri diesel, HVO100.
  – Det här stärker Ludvika kommuns miljöprofil på ett bra sätt, säger Leif Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

LudvikaHem

KONTAKT

LudvikaHem AB
Box 13, 771 21 Ludvika

Telefon: 0240-869 00
E-Post: info.fastighetsbolagen@ludvika.se


Jour/upplåsning: 0240-842 01
Bobutiken: 0240-869 00

Besöksadress

Bobutiken
Köpmansgatan 2
771 32 Ludvika