Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

2022 - 10 - 24

Hyresförhandling 2023

Nu har vi, LudvikaHem AB och Ludvika Kommunfastigheter AB, inlett förhandling, med Hyresgästföreningen, om hyreshöjning från och med 1 januari 2023.

Årets första möte mellan parterna ägde rum den 20 oktober då vi presenterade våra grunder för vårt yrkande till årets hyreshöjning. Förhandlingen fortsätter kommande veckor då vi, tillsammans med Hyresgästföreningen, har som mål att komma överens om den slutgiltiga hyreshöjningen för 2023.

– Höjningen behövs för att täcka ökade kostnader för samtliga taxor och avgifter som stiger kraftigt i samhället bl.a. renhållning, vatten- och avlopp, el, fjärrvärme, pellets. Men också för stigande räntekostnader, höjda bränslepriser, ökade priser på material och varor samt på köpta tjänster, säger vår vd, Ulf Rosenqvist.

Hyresförhandlingen genomförs under oktober och november 2022, mer information delges så snart förhandlingarna är klara.

Pressmeddelande