LudvikaHem
StoraBrunnsvik

2020-12-09 09:10

Nya hyror 2021

Hyresförhandlingen mellan Hyresgästföreningen och LudvikaHem för 2021 är nu klar och uppgörelsen innebär i snitt en höjning av hyran med 1,5 procent.

Höjningen, som även gäller för bostäder som ägs av Ludvika Kommun och Ludvika Kommunfastigheter AB, är en genomsnittshöjning och kan variera från lägenhet till lägenhet, detta till följd av den differentierade hyressättningen som tillämpas *. Parkeringsplatser, motorvärmarplatser samt garage höjs med 10 kronor per månad och varmgarage höjs med 5 kronor per kvadratmeter och år. Förhandlingsbara lokaler får en höjning med 2%.

Hyresgästföreningen har under hösten vädjat om återhållsamhet i samtliga hyresförhandlingar då de som drabbats hårdast av varsel, permittering och sänkt inkomst till stor del är hyresgäster.

– Vi är nöjda med att LudvikaHem har tagit till sig våra propåer om att många hyresgäster lever i en besvärlig ekonomisk verklighet och inte klarar av några större ekonomiska utmaningar, säger Bo Fremén ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation i Ludvika.

– Det är en uppgörelse som tar hänsyn till den pågående pandemins effekter på hyresgästernas ekonomi, samtidigt som LudvikaHem får täckning för sina utgifter, bland annat ökade kostnader för taxeökning inom VA och renhållning, säger Ulf Rosenqvist Vd för LudvikaHem

På grund av byte av fastighetssystem kommer hyresökningen införas först på marshyran, det vill säga den årliga ökningen kommer fördelas på tio månader istället för på tolv.

* Differentierad hyressättning betyder att hyreshöjningarna kommer att skilja sig åt mellan olika lägenheter, detta för att varje lägenhet individuellt ska nå sin målhyra. De lägenheter som nått sin målhyra får därför en lägre höjning.


Frågor besvaras av: Ulf Rosenqvist, vd LudvikaHem AB
Bo Fremén, ordförande Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation

Just nu har vi 0.0 lediga lägenheter

Aktuellt

LudvikaHem

KONTAKT

LudvikaHem AB
Box 13, 771 21 Ludvika

Telefon: 0240-869 00
E-Post: info.fastighetsbolagen@ludvika.se


Jour/upplåsning: 0240-842 01
Bobutiken: 0240-869 00

Besöksadress

Bobutiken
Köpmansgatan 2
771 32 Ludvika