LudvikaHem
StoraBrunnsvik

2022-06-27 09:23

Solviksskolan tog emot arkitekturpriset

Vår ordförande Ingvar Henriksson och arkitekten Elisabet Bergman håller upp den plakett som snart kommer att pryda skolans fasad.

Den 13 juni delade Sveriges Arkitekter Gävle-Dala (SAGDA) ut arkitekturpriset 2021 till Solviksskolan i Ludvika.

– Jag är väldigt glad att SAGDA valde en skola. Barnen är vår framtid, och där ska vi satsa mycket, framhöll Elisabet Bergman på Sweco, ansvarig arkitekt i projektet, i tacktalet.

– Vi är mycket stolta över att få den här utmärkelsen. En fantastisk skolbyggnad, anpassad för eleverna, konstaterade Ingvar Henriksson, ordförande Ludvika kommunfastigheter.

Delas ut vartannat år

Arkitekturpriset delas ut vartannat år till det bästa projektet inom områdena byggnadsarkitektur, landskapsarkitektur, inredning, stadsbyggnadskonst eller fysisk planering.

Juryns motivering

"Solviksskolans byggande har föregåtts av ett omfattande programarbete. Skolan är skickligt och känsligt byggd utifrån platsen med hänsyn till vegetation och nivåer. Den håller hög klass på material, stor hänsyn till dagsljus och med fina rumsbildningar, färgsättning och konstnärlig utsmyckning. Skolgården är lummig och grön, inspirerar till lek och pedagogisk verksamhet. Miljön är trygg och skyddad från biltrafik och buller. Allt detta samverkar till en långsiktigt hållbar arkitektur av hög klass."

Just nu har vi 0.0 lediga lägenheter

Aktuellt

LudvikaHem

KONTAKT

LudvikaHem AB
Box 13, 771 21 Ludvika

Telefon: 0240-869 00
E-Post: info.fastighetsbolagen@ludvika.se


Jour/upplåsning: 0240-842 01
Bobutiken: 0240-869 00

Besöksadress

Bobutiken
Köpmansgatan 2
771 32 Ludvika