Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Registrera dig och sök bostad

Hitta på sidan

Letar du efter en ny bostad?

Vi har över 3000 lägenheter fördelade över hela Ludvika kommun, både centralt och i våra ytterområden - så förhoppningsvis finns det någon bostad som passar just dig!

Lediga lägenheter

Alla våra lediga lägenheter hittar du under Sök lägenhet, där kan du selektera utefter område, storlek, hyra etc.

Registrering i bostadskö

För att kunna söka en bostad hos oss ska du börja med att registrera dig som sökande vår bostadskö. Att stå i kö är kostnadsfritt och du kan redan när du fyllt 16 år registrera dig och börja samla köpoäng.

För att få hyra en lägenhet ska du vara 18 år fyllda och ha svenskt personnummer. Läs mer i våra uthyrningsregler.

Köpoäng

Du får en köpoäng om dagen från och med att du registrerade dig, dvs. under ett år har du tjänat ihop 365 poäng. Om du vill ha en fordonsplats behöver du registrera dig i kön för fordonsplats och samla poäng även där, dvs. det är inte samma kö som när du söker en lägenhet.

Logga in för att se hur många köpoäng du har.

Aktivera dig som sökande

För att du ska behålla dina köpoäng måste du logga in en gång var tolfte månad. Så snart du loggat in har du uppdaterat dig och du är registrerad i ytterligare 12 månader.

Innan kötiden löper ut får du ett mail av oss med en påminnelse om att du måste logga in för att behålla dina köpoäng. Se över dina kontaktuppgifter så du har rätt E-postadress angivet.

Om du inte har loggat in under 12 månader har du mist dina köpoäng och måste då registrera dig i kön på nytt.

När du har tilldelats en lägenhet hos oss nollställs dina köpoäng, men när du flyttat in börjar du automatiskt samla nya poäng.

Intresseanmälan

När du registrerat dig i vår bostadskö kan du börja söka en lägenhet. Om du hittar en lägenhet du är intresserad av lämnar du en intresseanmälan genom att klicka på "intresseanmäl". Om du får ett erbjudande som du tackar ja till och står först i kön får du ett mail med information av oss. Observera att du måste svara på mailet även om du redan tackat ja, om du inte svarar går processen vidare till nästa sökande.

Näringslivsförtur

Om du har fått en tillsvidare anställning vid något företag i Ludvika kommun och ska flytta hit från en annan ort har du möjlighet att ansöka om förtur i vår bostadskö. Här kan du läsa mer om vår näringslivsförtur.