Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

2022 - 08 - 01

"Fotboll för alla" 2022

Fotboll för alla är en aktivitet som Hyresgästföreningen anordnar för barn och ungdomar i våra bostadsområden i Marnäs. I år var det fotbollsmatcher och andra aktiviteter varje lördag under hela juli och det blev väldigt lyckat!

Vi vill framföra ett stort tack till Hyresgästföreningen och framförallt till Bo "Bosse" Fremén för hans otroliga engagemang!

Här kommer en sammanställning från aktiviteten skriven av Bosse:

Lördagen den 2 juli 2022 klockan 16.00.
Med en lätt nervositet i kroppen anlände jag i god tid till Hillängens konstgräsplan för att tillsammans med Dalsom F starta i gång årets ”Fotboll för alla”. Efter månaders planering var det äntligen dags. Skulle det komma några ungdomar, hade budskapet nått ut, fanns det nog med dricka till alla. Ja frågorna var många och svaren var inte givna.

Strax före 16.00 dök de första ledarna upp och under de följande minuterna anslöt det fler och fler ungdomar och ledare. När det så var tid för allmän samling kunde vi räkna in 50 ungdomar i skiftande ålder och ett 10-tal entusiastiska ledare.

Efter indelning i åldersgrupper värmde de olika grupperna upp och snart var kampen om bollen i gång och alla gjorde sitt yttersta för att visa upp sina färdigheter. Gruppledarna styrde grupperna väl och försökte med olika rockader, se till så att lagen var någorlunda jämbördiga. Efter cirka 40 minuters tempofylld fotboll avbröts leken för en stunds andhämtning och intag av svalkande dricka. Under tiden som ungdomarna svalkade av sig riggade ledarna upp för kubb och brännboll och snart var alla åldersgrupperna åter i gång med olika aktiviteter.

När klockan närmade sig 19.00 beslöt vi oss för att avbryta dagens aktivitet. Vi tackade för en väl genomförd aktivitet och önskade alla välkomna åter nästa lördag.

Lördagen den 9 juli 2022 kolliderade verksamheten med en somalisk familjehögtid men trots det så anslöt ett 30-tal ungdomar och 5 ledare för att genomföra en meningsfylld verksamhet. Det blev en dag som var lik den första träffen, bollekar, brännboll och kubb var populära inslag och den traditionella avslutningen med bananer och drycker var både efterlängtad och välkommen.

Lördagen den 16 juli blev en något annorlunda upplevelse för de flesta då vi hade bjudit in Ludvika Cricket Klubb (LCK), för att få prova på en något annorlunda sport. Syed Salami som är en av de drivande krafterna i LCK togs sig an den grannlaga uppgiften att försöka förklara för ungdomarna hur cricket spelas. De deltagande ungdomarna var något konfunderande till att börja med, men efter en stund var det full fart och alla ville prova på att vara kastare och slagmän. Både vi och LCK var rörande överens om att det var en lyckad träff som alla såg fram emot att få göra om.

Lördagen den 23 juli rullade verksamheten på enligt plan. Cirka 35 ungdomar och 5 ledare såg till att allt flöt på.

Lördagen den 30 juli var alla åter på plats och vi kunde räkna in 35 deltagare och 10 ledare som återigen tog sig an ungdomarnas vilja och glädje av att få röra på sig under ordnade former. Fotboll och brännboll varvades med kubbspel och andra trevliga aktiviteter innan det var dags att avsluta årets ”Fotboll för alla”. Efter den sedvanliga avslutningen, radade samtliga deltagare upp sig för att erhålla en medalj som bevis på att man deltagit. Naturligtvis dekorerades även ledarna med var sin medalj.

/ Bo Fremén, Hyresgästföreningen