Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Grängesberg

Välkommen till Grängesberg!

Grängesberg är beläget cirka 13 kilometer från centrala Ludvika och är en ort med en stark historia inom gruvindustrin. I Grängesberg finns ett litet centrum med butiker, restauranger och fik, service, många sevärdheter samt ett resecentrum med tågstation. För att läsa mer om Grängesberg, dess historia samt olika sevärdheter - besök mittgrangesberg.se.

Kuriosa

Grängesbergsbolaget (GGAB) hade under en lång period världens största järnmalmsflotta och vid sekelskiftet 1899-1900 var Grängesbergsbolaget Sveriges mest lönsamma företag. Under denna period växte Grängesberg mycket snabbt, under tio år tredubblade samhället sin befolkning.

Kommunalhuset, Seniorboende 65+

I Grängesberg har vi 14 fina, lite mindre lägenheter i före detta kommunalhuset. För att bo här ska du vara som yngst 65 år. Lägenheterna är ljusa, har hög standard och balkong. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter samt att det är hiss i byggnaden.

Kommunalhuset ligger mitt i Grängesbergs centrum med närhet till livsmedelsaffärer, apotek, bibliotek, tåg- och bussförbindelser samt restauranger.

Adress: Örabergsvägen 1
Byggår: 1950-talet (ombyggt till bostäder 2019)
Antal byggnader: En
Antal lägenheter: 14
Lägenhetsstorlekar: 1-2 ROK
Tvättstuga: Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter
Fordonsplatser: Parkeringsplatser finns om ledigt att hyra
Övrigt: Alla lägenheter har balkong

Matbutiker, restauranger, fik och butiker
Förskola
Grund- och högstadieskola
Gymnasieskola finns i Ludvika
Närhet till tåg- och busstation
Avstånd till centrala Ludvika cirka 13 kilometer

Frågor och svar

Ja, du måste registrera dig som sökande i vår bostadskö för att söka en lägenhet. För att registrera dig måste du vara 16 år fyllda och ha ett svenskt personnummer.

Alla våra lediga lägenheter hittar du under Sök lägenhet, där kan du selektera utefter område, storlek, hyra etc.

För att söka en lägenhet måste du registrera dig i vår bostadskö. Våra lediga lägenheter ser du om du går in på sök bostad. När du hittat en lägenhet du är intresserad av lämnar du en intresseanmälan genom att först klicka på "Intresseanmäl" och därefter logga in. Om du får ett erbjudande på lägenheten får du ett mail av oss med information.

Kostnad för att hyra en lägenhet beror både på storlek och standard. Förutom hyran tillkommer det oftast hushållsel, kostnad för det beror på vilket elavtal du har. Vissa områden har IMD. Innan du skriver kontrakt får du all information om din hyra.

Om du loggar in kan du se hur många köpoäng du har.