Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Hammarbacken

Välkommen till Hammarbacken!

Hammarbacken ligger norr om Ludvika ström, mitt emot Ludvika Ulrica kyrka och är den äldsta delen av Ludvika. Här uppfördes 1652 Ludvikas första kyrkobyggnad, Ludvika kapell, som idag är riven. På Hammarbacken finns ett museum, ett café samt ett stort sädesmagasin som under sommaren används som utställningslokal och konsthall.

Hammarbacken

Hammarbacken är ett äldre bostadsområde med lägenheter i bruksmiljö. Husen är gamla brukshus i trä, med högt läge och utsikt över sjön Väsman och badplatsen vid Skuthamn. Lägenheterna har en gammaldags charm med djupa fönstersmygar och högt i tak. I vissa lägenheter finns kakelugn.

Adress: Bruksgatan 3-5
Byggår: 1929
Antal hus: Två tvåvåningshus
Antal lägenheter: 16
Lägenhetsstorlekar: 1 ROK
Tvättstuga: Det finns ingen tvättstuga i området, däremot är det förberett i alla lägenheter att kunna installera en egen tvättmaskin.
Fordonsplatser: Parkeringsplatser finns om ledigt att hyra
Övrigt: Egen ingång, sjöutsikt samt i vissa lägenheter finns kakelugn (ej eldningsbar)

Café
Närhet till gång- och cykelbana
Närhet till skog och natur
Allmän badplats
Avstånd till centrum: Cirka fem minuters promenad
Avstånd till Resecentrum: Cirka fem minuters promenad

Frågor och svar

Ja, du måste registrera dig som sökande i vår bostadskö för att söka en lägenhet. För att registrera dig måste du vara 16 år fyllda och ha ett svenskt personnummer.

Alla våra lediga lägenheter hittar du under Sök lägenhet, där kan du selektera utefter område, storlek, hyra etc.

För att söka en lägenhet måste du registrera dig i vår bostadskö. Våra lediga lägenheter ser du om du går in på sök bostad. När du hittat en lägenhet du är intresserad av lämnar du en intresseanmälan genom att först klicka på "Intresseanmäl" och därefter logga in. Om du får ett erbjudande på lägenheten får du ett mail av oss med information.

Kostnad för att hyra en lägenhet beror både på storlek och standard. Förutom hyran tillkommer det oftast hushållsel, kostnad för det beror på vilket elavtal du har. Vissa områden har IMD. Innan du skriver kontrakt får du all information om din hyra.

Om du loggar in kan du se hur många köpoäng du har.