Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Hitta på sidan

Olika yrkesroller på byggavdelningen

Nedan ser du vilka yrken som finns på byggavdelningen och vilka kvalifikationer som krävs för att bli anställd i de olika rollerna.

Projektledare

Som projektledare arbetar man med underhållsprojekt, ombyggnationer och nyproduktion av lokaler och
lägenheter i våra fastigheter. Projektledaren ansvarar för att ta fram beskrivningar, kalkyler och ritningar samt ser till att lagar, regler och myndighetsbeslut följs i processerna. Projektledaren sköter även den löpande kommunikationen med berörda verksamheter och hyresgäster.

Kvalifikationer och egenskaper
En byggingenjörs- eller byggprojektledarutbildning eller motsvarande erfarenhet från bygg eller fastighetsbranschen krävs och kunskap av att rita i 3-D program är meriterande. För att leda projekt krävs ett eget driv och att man kan samarbeta.

Projektadministratör

Projektadministratören ansvarar och samordnar byggavdelningens projektadministration och projektekonomi. Administratören hanterar även bland annat komponentavskrivningar och momsredovisning samt publicerar och arkiverar relationshandlingar och drift- och skötselanvisningar.

Kvalifikationer och egenskaper
Som projektadministratör ska du ha gymnasieutbildning inom ekonomi eller samhällsvetenskap, goda kunskaper i Excel och Word samt i regelverk vid komponentavskrivningar, arkivering av dokument och sekretess på offentliga handlingar.