Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Pågående projekt

Stamrenovering Marnäs

Hitta på sidan

Stamrenovering Grågåsvägen 8

Grågåsvägen 8 är ett av fyra höghus som byggdes i början av 1960-talet. Grågåsvägen 10 stamrenoverades 2020/2021 och nu 2022 stamrenoveras Grågåsvägen 8. Huset består av 58 lägenheter och 23 av dessa får i samband med stamrenoveringen badrummen renoverade.

Vad är en stamrenovering?

I alla fastigheter går det ledningar för el, tele, vatten och avfall, dessa ledningar kallas stammar. Under stamrenovering byter man ut dessa helt eller delvis samt att man ofta även byter ut de rör som grenar ut sig från stammarna.

I samband med stamrenovering renoverar man vid behov även i bland badrum, tvättstugor och liknande då man måste riva tätskikten för att komma åt de rör och stammar som ska bytas ut.

Relining/rörinfodring

På Grågåsvägen gör vi "relining" vilket innebär att man placerar en "strumpa" i form av sprutar in plastmassa i de gamla rören så att nya rör bildas. De gamla rören ligger sedan kvar utanpå de nya rören. De nya rör som skapas under en relining har lika lång hållbarhet som de gamla rören.

Projektet beräknas vara klart december 2022 och entreprenör är Byggbolaget i Bergslagen AB.

Frågor och svar

När det är dags för din lägenhet stängs ditt avlopp av och då kan inte toalett och handfat i badrummet samt diskho i köket användas (vi tillhandahåller hygienvagnar (WC och dusch) utanför huset vid entrén). Vatten i kranarna kommer att finnas. Under dagtid på vardagar förekommer störningar.

Om du har ett gammalt badrum med kakel och klinkers kommer vi att renovera badrummet (matta på golv och vägg, ny wc och handfat samt dusch). Detta arbete tar cirka 2-4 veckor beroende på hur fuktigt betonggolvet i badrummet är.

Har du ett nyare badrum med matta gör vi bara ingrepp i taket för de nya vattenrören. Detta arbete sker i etapper, men du blir utan avlopp i cirka en vecka.

Hörnskåpet i köket kommer att tas bort på grund av att stammarna går i väggen. Du som hyresgäst måste tömma hörnskåpet samt skåpet under diskhon innan arbetet ska påbörjas. Spisen kommer att stå kvar under hela renoveringen.

I samband med stamrenoveringen kommer vi att installera vattenmätare i alla lägenheter (IMD). Vattenmätaren mäter hur mycket vatten som förbrukas i just din lägenhet, d.v.s. du betalar bara för det du gör av med (förbrukar du lite vatten blir det billigare - förbrukar du mycket blir det dyrare). På grund av det sänker vi grundhyran och du får i stället ett tillägg för vattenförbrukningen.