Google Translate

Translate the page to English. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Inomhustemperatur

Din inomhustemperatur ska vara 21°C +/-0,5°C. Om din inomhustemperatur är under 20°C, över 24 °C (26 °C under sommaren) eller om golvtemperaturen är under 18°C kontaktar du oss för en mätning. Om mätningen visar att temperaturen ligger fel i förhållande till nivån åtgärdar vi felet snarast.

Bra att veta

Inomhustemperaturen kan hålla rätt värde trots att elementet känns kallt. Värmesystemet regleras i de flesta av våra hus med både utom -och inomhusgivare. Vår, sommar och höst kan därför elementen ibland kännas kalla trots att temperaturen i lägenheten är uppnådd.

Sommartid kan temperaturen vid onormala förhållanden bli högre än 28 grader. Tillfällig övervärme som är klimatberoende kan vi tyvärr inte avhjälpa.

Om det är för kallt i lägenheten

Om temperaturen är lägre än vanligt i din lägenhet kan det bero på snabbt väderomslag, luft i elementen eller att ventilen i termostaten fastnat i stängt läge. Kontrollera att ventilerna på ditt element står helt öppna och att gardinerna inte hänger för elementet. Tänk även på att inte ställa möbler framför elementen då det hindrar värmen att spridas i rummet.

Om det är för varmt i lägenheten

Se till att eventuella ventiler i lägenheten är öppna och håll dörrar och fönster stängda under dagen då det är som varmast. Öppna upp och vädra ur under kvällar och nätter när det är svalare.

Hur vi mäter

Temperaturen i en lägenhet mäts i en vistelsezon. Vistelsezonen begränsas av två horisontella plan, ett på 0,1 meters och ett annat på 2,0 meters höjd samt vertikala plan 0,6 meter från ytterväggar eller andra yttre begränsningar, dock 1 meter vid fönster och dörr. Om du själv mäter kan du lägga en termometer på ett bord mitt i rummet.

Här kan du lära dig mer om din inomhustemperatur!