LudvikaHem
StoraBrunnsvik

2013-12-16 09:26

Ludvika Kommunfastigheter AB

Här kan du läsa mer om Ludvika Kommunfastigheter AB

Ludvika Kommunfastigheter lanserar sitt nya namn

GGAB har bytt namn till Ludvika kommunfastigheter AB, för att göra det tydligare att företaget förvaltar samtliga fastigheter som ägs av Ludvika kommun. Nu har namnbytet slagit igenom och en logotyp har tagits fram. Vd Ulf Rosenqvist betonar att en stark fastighetsorganisation ska bidra till kommunens framtida utveckling.

Vid det senaste årsskiftet bildades den gemensamma organisationen för all fastighetsförvaltning inom Ludvika kommun, både den som tidigare sköttes av kommunens fastighetsavdelning och den som sköttes av LudvikaHem. Bolaget hette då GGAB och har nu ändrat namn till Ludvika kommun­fastigheter AB för att bättre kunna marknadsföra sig som kommunens fastighetsbolag.

All personal som tidigare arbetade med fastighetsförvaltning inom Ludvika kommun, samman­lagt 85 personer, arbetar nu i den nya fastighetskoncernen. LudvikaHem fortsätter att arbeta under sitt eget namn som ett dotterbolag till Ludvika kommunfastigheter.

Samordningsvinster

Syftet med sammanslagningen är att få en effektivare organisation med ökad produktivitet, eftersom administration och förvaltning sker gemensamt i stället för i två parallella organisationer. Några exempel på områden där man på sikt räknar med stordriftsfördelar är upphandling av avtal, leveranser och entreprenader, men också genom att samordna arbetsuppgifter som finns i de båda bolagen. Ett av målen är att vara den ledande fastighetsorganisationen i regionen och den mest attraktiva arbetsgivaren i kommunen.

– Tack vare en större och starkare organisation kan spetskompetensen förbättras och vi räknar med att det ska vara lättare att rekrytera, säger Ulf Rosenqvist, vd på det nya bolaget.

Bidrar till expansion

Ett av våra allra viktigaste mål är att ha nöjda kunder och lokalnyttjare. Vi ska ha ändamåls­enliga och välskötta lokaler och en riktigt god service. Det är inte minst viktigt som en grund för att år 2020 kunna ha en av Sveriges bästa skolor, säger Ulf Rosenqvist.

– Kommunen går en expansiv framtid till mötes och det är viktigt att vi är en aktiv fastighets­ägare som både bygger, köper, säljer och utvecklar det kommunala fastighetsbeståndet. I detta är den nya fastighetsorganisationen en viktig aktör.

– Vi ska bidra till att forma en kommun som är attraktiv för dagens invånare och för dem som ska flytta hit i framtiden, avslutar han.

För mer information kontakta:

Ulf Rosenqvist - VD

Tel: 0240-869 00, ulf.rosenqvist@ludvika.se


Ludvika kommunfastigheter AB

·  130 medarbetare

·  455 000 kvadratmeter lokaler och bostäder förvaltas

·  400 miljoner kronor i omsättning 2013 Samtliga siffror inklusive LudvikaHem

Här kan du se våra annonser, annons 1 Pdf, 170 kB. ,annons 2 Pdf, 141.9 kB. och annons 3 Pdf, 181 kB.


Just nu har vi 0.0 lediga lägenheter

Aktuellt

LudvikaHem

KONTAKT

LudvikaHem AB
Box 13, 771 21 Ludvika

Telefon: 0240-869 00
E-Post: info.fastighetsbolagen@ludvika.se


Jour/upplåsning: 0240-842 01
Bobutiken: 0240-869 00

Besöksadress

Bobutiken
Köpmansgatan 2
771 32 Ludvika